Menú Buscar
Pásate al modo ahorro
Aspecte del Mercat Central del Peix de Mercabarna, en una imatge d'arxiu

Hisenda acaba la seva inspecció a 20 majoristes de peix de Mercabarna

L'Agència Tributària creu que han estat declarant només el 30% de les vendes reals, i que tenien un sistema informàtic preparat per ocultar transaccions a voluntat

Redacció
1 min

Hisenda ha finalitzat aquest divendres la inspecció a 20 empreses distribuïdores de peix al mercat majorista de Barcelona Mercabarna, per un possible frau fiscal. L'Agència Tributària sospita que haurien ocultat vendes per un valor total d'uns 100 milions d'euros.

L'operació va començar aquest dimarts, quan funcionaris d'Hisenda, amb el suport d'un ampli dispositiu dels Mossos d'Esquadra, van escorcollar 23 parades i 10 oficines de les 20 empreses investigades.

Marge de beneficis de menys del 1,5%

L'Agència Tributària creu que les 20 empreses han estat declarant només el 30% de les vendes reals. La sospita inicial, que va donar inici a la investigació a mitjan 2014, va arrencar pel fet que les empreses registrades declaraven un marge de benefici que Hisenda considera "normalment baix", inferior a l'1,5%. Les empreses investigades van declarar l'any passat una facturació total d'uns 300 milions d'euros.

Els investigadors, a més, creuen que hi ha hagut una clara intenció de defraudar, incloent-hi un sistema informàtic que permetia amagar vendes a voluntat. Perquè es pugui considerar delicte fiscal, a més d'aquesta "intenció de defraudar", el frau ha de ser superior a 120.000 euros anuals per tribut.