Menú Buscar

SCC presenta un informe on demostra que l’independentisme a Catalunya no és majoritari

L'estudi conclou que "hi ha dues Catalunyes, una del 25% en el pes demogràfic, que suma prop de 800 municipis; i una altra, la Catalunya del 75% de la població, que es concentra en el 25% de les localitats".

14.05.2015 14:45 h.
3 min
L'entitat Societat Civil Catalana presenta un estudi on demostra que l'independentisme és minoritari
Redacció

L’entitat europeísta Societat Civil Catalana ha presentat aquest dijous un estudi que confirma que el secessionisme és minoritari a Catalunya i que es concentra a l’interior del territori, on el pes demogràfic és només d’un 25% del total de població.

L’estudi, titulat Catalans, secessionisme i participació electoral: una mirada a dades de registre electoral dels municipis de Catalunya, ha estat elaborat per l'Observatori Electoral de Catalunya (OEC) i conclou que "hi ha dues Catalunyes, una del 25% en el pes demogràfic, que suma prop de 800 municipis; i una altra, la Catalunya del 75% de la població, que es concentra en el 25% de les localitats".

En aquest sentit, afirmen que "el secessionisme només té un pes considerable i no sempre majoritari a la Catalunya interior", la del 25% de població, i que hi ha una abstenció diferencial molt marcada entre les dues Catalunyes.

"El secessionisme està sobrerepresentat mediàticament"

El vicepresident de l’entitat, Joaquim Coll, ha destacat que "el secessionisme està sobrerepresentat mediàticament i, a més, hi ha una abstenció diferencial molt marcada entre les dues Catalunyes. En les eleccions municipals i autonòmiques ens trobem amb diferències de fins a vuit punts. La millor foto de Catalunya es dóna a les eleccions generals".

En aquesta línia, el vicepresident de l'entitat ha recordat que aquesta abstenció diferencial es supera acudint a les urnes, per exemple, el proper 24 de maig, i "demostrant en unes eleccions municipals la Catalunya real".

"Distorsió de la realitat"

Albert Satorra, catedràtic d'Estadística de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), ha posat èmfasi en l'alta abstenció que es dóna a les zones de major població, en què el secessionisme és minoritari i en la cites municipals i autonòmiques, no així en les eleccions generals. "Una abstenció a Catalunya que es veu reflectida a Barcelona, on a Nou Barris i Ciutat Vella l'abstenció és altíssima, per sobre del 54%, en les eleccions municipals", ha afegit.

Per la seva banda, Montserrat Baras, professora titular de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha valorat l'estudi des del punt de vista polític. La professora ha indicat que "en els municipis petits hi ha una activitat independentista molt activa, gairebé el 80% en alguns casos, però aquesta activitat descendeix a les grans ciutats, on en moltes no arriba ni al 18%" i això produeix una "distorsió de la realitat".

Comentar
fereyes 25/08/2015 - 11:14h
Estan sobrerepresentats i fan mes soroll perque tenen el poder al seu costat. Els darrers 30 anys amb el Pujolisme, han infectat gairebé tots els estaments ( educació, mitjans de comunicació, etc. ) amb una estrategia maquiavèlica per fagocitar qüalsevol discrepància amb el nacionalisme. I ho han aconseguit. Ara ens toca als ciutadans capgirar aquesta tendència votant partits que defensin clarament el bilingüisme i la constitució.Hi ha molt camí per recorrer pero el primer pas consiteix en treure amb les urnes els partits infectats per aquest virus del nacionalisme.
barcelonina 25/08/2015 - 11:14h
Jo faria un referèndum per demanar separar-nos de la Catalunya interior, molt provinciana i egoista, a veure de que viurien sense els diners per exemple de Barcelona. Estem sotmesos a la Catalunya tancada i feixista, estem en mans de tota aquesta gent i a sobres els hi hem d'aguantar totes les festetes separatistes cada 11 S; després als barcelonins ens toca netejar la ciutat de la porqueria deixada pels manifestants. Ja n'hi ha prou!!! Canvi de la llei electorals, que el vot de cada ciutadà valgui el mateix, veurien llavors quina es la Catalunya real!!,
Juanjo 25/08/2015 - 11:14h
Bravo Barcelonina :)
Olegario 25/08/2015 - 11:14h
La gente debe votar. Votar siempre, aunque sea la opción menos mala. Pero los políticos tienen que revaluar la democracia cambiando la ley electoral: un ciudadano, un voto. Cataluña circunscripción única.
¿Quiere hacer un comentario?