Menú Buscar

Picabaralla entre Sardà, Rahola i Forcadell sobre la manifestació de l'11S

Forcadell anuncia que la manifestació tindrà lloc a la Meridiana perquè "hi viu un sector de la població que encara falta que els arribi el nostre missatge". Sardà li respon que "la Meridiana no és el Bronx".

13.04.2015 13:02 h.
3 min
La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, aquest dilluns a Rac1
Redacción

La presidenta de la Asamblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha concedit una entrevista a la emisora Rac1 per explicar el projecte de l’entitat independentista per el pròxim 11 de setembre.

Forcadell ha anunciat que la manifestació tindrà lloc a la Meridiana perquè "hi viu un sector de la població que encara falta que els arribi el nostre missatge". Aquestes paraules no han agradat alguns dels col·laboradors de la tertulia, que li han rebatut que "té un punt classista".

El periodista i col·laborador del programa, Xavier Sardà, ha anat més lluny i li ha espetat que "la Meridiana no és el Bronx".

Forcadell compara a Sardà amb Jorge Fernández Diaz

Els ànims s’han exaltat molt ràpid i la presidenta de la ANC ha arremès principalmente contra el periodista Xavier Sardà quan l’ha comparat amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Diaz: "Treus punta a les paraules que hem dit (…) estàs fent el mateix que el ministre però a petita escala".

Davant aquesta acusació, Sardà, amb to irònic ha dit que "no diré res més perquè m’has comparat amb el ministre", i ha afegit que "has fet una lectura de la Meridiana que no está vinculada a la realitat".

Forcadell ha insistit que "la Meridiana [s'escull] per una qüestió tècnica i política. És la idea de fer arribar la idea a un públic determinat" i li ha preguntat si "està d’acord que a l’àrea metropolitana i als barris de Barcelona que hi ha menys gents que vota independència".

Sardà li ha contestat que "La Meridiana abarca mitja Barcelona".

Rahola, en defensa de Forcadell 

Rahola ha saltat de seguida contra Sardà secundant la tesis que "volen treure-li punta" a totes les paraules de la presidenta de l’ANC. Rahola ha dit que simplement es tracta que, en lloc de celebrar la manifestació en el centre, "es fa a la periferia, que això inclou gent molt diversa".

La líder mediàtica del denominat "procés" ha valorat "el lideratge de la Carme" al capdavant de l’entitat i li ha dit a Sardà que avui "està molt pesat".

Sardà: "Corro el risc de ser qüalificat de Jack El Destripador"

Sardà ha tornat a lamentar que totes les seves "opinions siguin retornades amb una desqüalificació del personatge que tots avui hem criticat, el ministre Jorge Fernández Díaz, explica un tarannà", i ha dit que "corro el risc de ser qüalificat com a Jack El Destripador".

La presidenta de l’entitat també ha assegurat que la polèmica manifestació a la Meridiana serà l’última gran manifestació abans de la independència de Catalunya: "Estem segurs que serà l'útlima gran manifestació, perquè les eleccions del 27 de setembre seran plebiscitàries".

Comentar
Ramonsalvat 25/08/2015 - 11:15h
En Xavier Sardà, hauria d'entendre que es inútil parlar de res amb persones que están en possesió de la veritat absoluta, única i incontestable. I també resulta ja lamentable que un ministre o qualsevol polític no pugui ni argumentar una opinió -que jo en aquest cas en absolut comparteixo- pero te tot el dret del mon a fer-ho. Dir rucades no es patrimoni exclusiu dels del "pruses" i "del dret a decidir".
Mateos 25/08/2015 - 11:15h
Un catalanista escribió hace años que los españoles de la meseta no tenían capacidad para gobernar porque, dijo, que a consecuencia de la altura la densidad del aire es menor y que por tanto la menor cantidad de oxígeno en sangre les incapacitaba a gobernar (en otras palabras, eran "pelin deficientes"). A estos urbanitas de la Meridiana y aledaños, les debe pasar algo parecido, que no se enteran, son lentos en pillar las cosas, requieren un esfuerzo mental suplementario. Pero, tranquilos, la Forcadell y sus acólitos lo van a arreglar.
¿Quiere hacer un comentario?