Lucena: "ERC i CDC estan escassos d'imaginació"

El portaveu socialista opina que el document presentat dilluns és aliè a la realitat, perquè algunes de les seves propostes demanen unilateralitat.

01.04.2015 11:25 h.
2 min
El portaveu del PSC al Parlament autonòmic, Maurici Lucena
Redacció

Els adversaris polítics dels firmants del darrer "full de ruta" secessionista, que es va presentar dilluns, han valorat el text de diverses formes, que van de la crítica a la indignació, i en diferents graus. Però també han recorregut a la ironia. Com ha fet el portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, que ha deixat anar que a CDC i ERC els cal agafar-se vacances.

"Es nota que ERC i CDC necessiten vacances, estan escassos d'imaginació", ha afirmat Lucena, en roda de premsa al Parlament, i en relació al "preacord" per a un "full de ruta" secessionista presentat aquest dilluns per CDC, ERC i les tres principals associacions independentistes, l'ANC, Òmnium i l'AMI.

Lucena ha tirat igualment d'ironia en assenyalar que aquest nou "full de ruta" és "un paper de pàgina i mitja", i ha dit "admirar" la "velocitat" dels signants per "ventilar temes tan transcendents".

Aliè a la realitat

El portaveu socialista, no obstant, també ha entrat en el fons del document, en to més seriós. Ha considerat que aquest "reitera en l'error" de CDC i ERC durant aquesta legislatura, i ha opinat que el "full de ruta" és aliè a la realitat perquè algunes de les seves propostes demanen unilateralitat.

Igualment, Lucena ha criticat afirmacions posteriors de dirigents independentistes, que es conformen amb una majoria absoluta després del 27S per tirar endavant aquest "full de ruta", en comptes de posar-se el mínim d'una majoria qualificada de dos terços.

Comentar
Antoni Ferret 25/08/2015 - 11:16h
1) No necessiten vacances; necessiten canviar de política, pel que fa a ERC i "plegar" pel que fa CDC. 2) No és que les coses bones s'hagin d'explicar en un nombre llarg de fulls. Com més breu, si és clar, millor. 3) M'apunto a la idea d'una majoria de dos terços per proclamar la independència. Ja que es tracta d'una decisió de grandíssima transcendència.
¿Quiere hacer un comentario?