Menú Buscar

La Generalitat vol que els funcionaris mengin mitja hora abans

La Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris Espanyols mostra el seu suport a aquesta iniciativa i destaca que afavoreix a que "els nostres horaris laborals deixin de ser una singularitat a Europa".

21.04.2015 13:27 h.
2 min

El Govern de la Generalitat vol que els seus funcionaris dinin mitja hora abans per tal d'adaptar-se als horaris europeus. Així ho ha informat l'emisora Rac1 aquests dilluns. El que és pretén és que es mengi a la 13:30h en comptes de les 14h.

La proposta ve directament dirigida des del Departament de Governació i té com objectiu fomentar la conciliació de la vida familiar i laboral. A dia d'avui, els funcionaris gaudeixen de mitja hora per menjar a les 14h, tot i que el 85% tenen l'opció de fer jornada intensiva i plegar a les 15h.

La secretaria d'Administración i Funció Pública, Meritxell Masó, considera que tots els empleats públics haurien de poder organitzar-se part del seu horari laboral. Les mesures de conciliació, actualment només s'apliquen a uns 21.000 dels 200.000 treballadors que té l'administració, segons informa La Vanguardia

Per a que els nostres horaris "dexin de ser una singularitat a Europa"

En la mateixa línea, la Comissió nacional per a la Racionalització dels Horaris Espanyols ha destacat en un comunicat el seu suport a l'iniciativa presentada pel Govern de la Generalitat. El president de la Comissió, José Luis Casero, ha considerat que propostes com les que vol adoptar la Generalitat servirien per "deixar en evidència tant als successius governs com a les forces socials, que dilaten de forma incomprensible portar al Congrés l'informe de la subcomissió d'igualtat, del 23 de septembre de 2013". 

Finalment, el president ha assenyalat que seria una bona opció perquè "els nostres horaris laborals deixin de ser una singularitat a Europa".

Comentar
RS 25/08/2015 - 11:15h
Me parece bien, pero sólo es un primer paso. 13:30 todavía es bastante tarde, en el resto de Europa la gente sale a almorzar más bien entre las 12 y las 13. Media hora para comer me parece demasiado poco, una hora sería más razonable para evitar comer apurado y también dejarse la ocasión de andar un poco. Otra cosa que no se aborda aquí es la semana laboral. No sé de cuánto es para los funcionarios catalanes, pero para sus colegas españoles lo han subido de 35 a 37½ horas, lo que me parece un error. Con tanto paro, yo al contrario apostaría por reducirlos a 30 (6 horas por día), liberando así trabajo para otras personas.
¿Quiere hacer un comentario?