Denuncien 22 tuits catalanòfobs després de l'assassinat del professor

L'associació d'advocats Drets recol·lecta els missatges incitadors d'odi i afirma que molts dels seus autors són els mateixos que ja van ser denunciats en el seu moment per penjar comentaris ofensius en relació a la tragèdia aèria dels Alps francesos.

28.04.2015 11:35 h.
1 min
Redacció

L'associació d'advocats Drets ha denunciat aquest dilluns davant la Fiscalía a 15 usuaris de la xarxa social Twitter per emetre missatges catalanòfobs després de la tragedia de l'Institut Joan Fuster de Barcelona, on un estudiant de 13 anys va assassinar amb una ballesta a un professor, i en va ferir a quatre més.

Segons ha informat el mateix col·lectiu d'advocats, molts dels usuaris denunciats són els mateixos que ja van ser denunciats en el seu moment per penjar missatges contra els ciutadans catalans morts durant la tragèdia aèria de l'avió Germanwings als Alps francesos.

L'associació ha recol·lectat 22 missatges susceptibles de ser considerats missatges ofensius, vexatoris i incitadors de l'odi i la violència contra els catalans. L'entitat creu que és "urgent" que l'Estat actuï amb contundència per tal de descubrir l'identitat dels autors i detenir-los.

"La catalafonofobia no pot quedar impune", han sentenciat.

Comentar
Pablo 25/08/2015 - 11:15h
Doncs tampoc cal buscar molt a Twitter per trobar "tuits" on s'acusa a aquest nano d'espanyolista i com només una educació espanyola pot portar a fer aquestes coses.
fereyes 25/08/2015 - 11:15h
Ni la catalanofobia ni la hispanofobia ni cualquier fobia puede quedar impune. Condeno, como no podría ser de otra manera y como catalán, los tweets anti-catalanes pero por cada uno de estos energúmenos, hay otros tantos que hacen lo mismo insultando al resto de españoles sólo por el hecho de serlo. Energúmenos hay en todas partes y no por ello vamos a hacer categoría. No hace falta irse muy lejos para ver hispanofobia ya no en tweeteros anónimos sino en personajes reconocidos. En el mismo portal de "Dolca Catalunya" hay un claro ejemplo de hispanofobia recopilada en un video : https://www.youtube.com/watch?v=P1
¿Quiere hacer un comentario?