Menú Buscar

Ciutadans exigeix a la Generalitat l'eliminació de les multes lingüístiques i la devolució de l'import de les sancions

La diputada autonòmica Inés Arrimadas ha qualificat aquestes sancions de "multes de la vergonya" i ha afegit que són "impròpies d'una societat democràtica".

10.06.2015 12:24 h.
1 min
Redacció

La diputada de Ciutadans (C's) Inés Arrimadas ha exigit a la Generalitat "l'eliminació de les multes lingüístiques i la devolució dels imports de les sancions imposades als comerciants que no retolen els seus establiments en català".

Arrimadas ho ha defensat durant la comissió d'Empresa i Ocupació del Parlament autonòmic arran d'una proposta de resolució presentada per la seva formació en aquest àmbit.

La diputada ha qualificat aquestes sancions de "multes de la vergonya" i ha afegit que són "impròpies d'una societat democràtica" i "un atropellament a la llibertat individual dels autònoms i petits comerciants".

Finalment, Arrimadas ha sol·licitat també la compareixença del conseller d'Empresa i Ocupació davant de la Cambra autonòmica, "que tingui la valentia de parlar de les multes i les sancions que s'imposen perquè tots els ciutadans sàpiguen de primera mà els atropellaments que s'estan cometent".

Comentar
i.g.c 25/08/2015 - 11:13h
Molt bé !!! Ja es l'hora en que no es pensin a la resta de l'Estat quelcom s'inventa aquests tropelíes segons quina tele veu.
fereyes 25/08/2015 - 11:13h
Lo de las multas lingüísticas y lo de la imposición de la lengua en la educación contraviniendo las leyes, es propio de estados totalitarios. No me quiero ni imaginar que pasaría si algún día tienen la independencia. No creo que existiese ninguna televisión que criticase al régimen, ni siquiera existe ahora con lo cual uno puede imaginarse que tipo de régimen sería el de aquí, todo para preservar la pureza del "pueblo catalán" y su lengua. De auténticos caFrEs.
Antoni Ferret 25/08/2015 - 11:13h
Les multes són desagradables i inconvenients en tots els sentits i en totes les matèries. Per altra banda, hi deu haver un error, perquè no es tracta de la retolació (que és, o era, lliure), sinó de la informació sobre els articles.
JuanPerez 25/08/2015 - 11:13h
Sí, Antoni, es tracta de a retolació, i és una ingerència inadmissible dels spoders públics en un afer tan personal com és ara el de batejar un negoci propi. Ja posats, el que m'estranya és que al bar dels jardins de Montjuïc, al mirador sobre el port, que porta per nom Martínez, no li hagin forçat a posar Martineç... La dèria d'aquesta gent immersora cau dintre dels paràmetres del més fort dels desequilibris mentals...
fereyes 25/08/2015 - 11:13h
No les des ideas Juan que posiblemente sea lo próximo, para evitar la "contaminación" de apellidos "castellanos" en su "pura Cataluña".
RS 25/08/2015 - 11:13h
Es un sinsentido que en Cataluña un comercio no rotule por lo menos en catalán. Es totalmente ilógico e inaceptable. Cualquier catalanohablante, en esta comunidad, que va de compras debería poder hacerse servir en su lengua, sea por oral o por escrito. No entiendo que algo tan elementario y razonable pueda ser puesto en tela de juicio por algunos.
Antoni Ferret 25/08/2015 - 11:13h
Doncs aleshores alguna cosa s'ha canviat que jo no he sabut. Perquè quan es va fer la llei (al 1983, i mireu si és antic) lo que deia era que (més o menys) "la informació sobre els articles ha de ser almenys en català" (és a dir, el nom, el pes, el preu). Del rètol no deia res.
Antoni Ferret 25/08/2015 - 11:13h
En tot cas, i si és que s'ha canviat, jo demano que es torni a la llei de 1983.
jojasoclliure 25/08/2015 - 11:13h
Es un sinsentido que en Cataluña un comercio no rotule por lo menos en castellano. Es totalmente ilógico e inaceptable. Cualquier castellanohablante, en esta comunidad, que va de compras debería poder hacerse servir en su lengua, sea por oral o por escrito. No entiendo que algo tan elementario y razonable pueda ser puesto en tela de juicio por algunos.
Mateos 25/08/2015 - 11:13h
[jojasoclliure] Es evidente lo que escribes..... lo que pasa es que a los partidarios del "doble rasero" no les cabe en la cabeza.
¿Quiere hacer un comentario?