Menú Buscar

David Fernández tancarà la llista de la CUP a les municipals a Barcelona

El nom de Fernández havia sonat com a possible alcaldable però la CUP sempre va atribuir aquestes especulacions a la premsa

29.03.2015 14:43 h.
2 min
El diputat de la CUP David Fernández, en una imatge d'arxiu
Redacció

Es va especular que el diputat autonòmic David Fernández, sens dubte el dirigent de la CUP amb més popularitat i visibilitat mediàtica, podria ser el candidat de la formació en les municipals a Barcelona. L'elecció de la sindicalista Maria José Lecha com a alcaldable va tirar pel terra aquestes càbales. Però Fernández no deixarà de contribuir amb el seu nom en la candidatura de la CUP a Barcelona. Concretament, com a darrer de la llista, per darrere de la també diputada cupaire Isabel Vallet i del veterà advocat August Gil Matamala.

La presència simbòlica d'aquests tres noms en les darreres posicions de la candidatura de Lecha s'ha conegut aquest dissabte, en un acte de la formació a Barcelona. El nom de Fernández havia sonat com a possible alcaldable però la CUP sempre va atribuir aquestes especulacions a la premsa. Està previst que Fernández, igual que Vallet i l'altre diputat autonòmic cupaire, Quim Arrufat, no es presentin a la reelecció en les llistes de la formació, que limita a una legislatura la presència dels seus representants a la Cambra autonòmica.

Matamala ja va tancar el 2012

El suport simbòlic de Gil Matamala no serà una novetat. L'advocat ja va tancar la llista de la CUP al Parlament del 2012, juntament amb altres dos VIP: l'exfutbolista del FC Barcelona Oleguer Presas i l'escriptor Julià de Jòdar.

August Gil Matamala, advocat laboralista de llarga trajectòria, és president de l'associació d'àmbit europeu Advocats Europeus Demòcrates (AED), i s'ha significat en el suport als moviments socials d'esquerres i a l'independentisme. L'advocat té a més tres fills encara més coneguts. Els músics Ricard i Albert Gil, integrants dels grups mod Brighton 64 i Matamala, i l'actriu Ariadna Gil.

Comentar
Antoni Ferret 25/08/2015 - 11:16h
Vejam: aquest diari, que no digui que és bilingüe, perquè publica més d'un 90 per 100 de les notícies en castellà. Si és aquest el bilingüisme que prediquen...
¿Quiere hacer un comentario?