L'actor Sergi López, en una imatge d'arxiu

L'actor Sergi López, en una imatge d'arxiu

Política

Sergi López tanca la llista de la CUP a Vilanova i la Geltrú

L'actor, declarat independentista, ja ha donat suport públic a la formació 'cupaire' en d'altres ocasiones. El partit té ara tres regidors a la població.

13 abril, 2015 20:35

Sergi López continua donant suport simbòlic a la CUP. L'actor serà el número 25, el darrer, en la llista de la formació independentista i de l'esquerra alternativa a les municipals a la seva poblaciónatal i de residència, Vilanova i la Geltrú (Barcelona).

López, segurament l'actor català més prestigiós del moment a nivell internacional -i un dels més prestigiosos de tot Espanya-, no ha amagat mai les seves simpaties independentistes, ni pel projecte concret de la CUP. De fet, en les darreres eleccions autonòmiques, de novembre del 2012, López va publicar una carta oberta en què feia públic el seu suport a la formació, a la vegada que lloava la seva feina en els ajuntaments on tenien presència.

L'actor també ha donat el seu nom a d'altres iniciatives independentistes. Com ara, el març de l'any passat, un manifest en què s'exigia al president de la Generalitat, Artur Mas, que desobeís la "legalitat espanyola" i forcés la celebració d'un referèndum secessionista.

López no és l'únic nom cèlebre de la candidatura de la CUP a Vilanova i la Geltrú. En el número 12 s'hi presentarà el diputat autonòmic de la formació Quim Arrufat, també natural de la ciutat. L'alcaldable 'cupaire' a la població serà Josep Maria Domènech.

La CUP a Vilanova en les eleccions

En les anteriors eleccions municipals, al maig del 2011, la CUP va ser la quarta força a Vilanova i la Geltrú, amb el 10,39% dels vots i tres regidors. Per darrere dels nou de CiU, els vuit del PSC, i empatant a tres amb el PP. Va superar ICV-EUiA, amb dos, i ERC, que no hi va obtenir representació.

El percentatge de vots de la CUP a Vilanova i la Geltrú va ser molt superior al resultat global del partit a Catalunya en aquelles eleccions, que va ser d'un 2,16%. Aquest resultat també suposava una millora respecte a les municipals del 2007, quan el partit va obtenir un regidor a la ciutat.

En les autonòmiques del 2012, la CUP va aconseguir un 7,28% a Vilanova i la Geltrú, també sensiblement per sobre del total del partit a Catalunya, que aleshores va ser d'un 3,47%. En els darrers comicis celebrats, les europees del 2014, la CUP no hi va participar.