Política

MES només aconsegueix presentar-se en solitari a 15 municipis

Dels 60 municipis on han aprovat concórrer a les eleccions municipals, a la inmensa majoria hauran de formar coalició amb altres partits, principalment amb ERC o ICV.

15 marzo, 2015 12:37

El Consell Polític Nacional de Moviment d'Esquerres (MES) -escissió independentista del PSC- ha aprovat aquest dissabte que el partit es presenti a 60 municipis per les eleccions municipals de maig.

Del total d’aprovades, només a 15 han aconseguit prou suport per presentar-se en solitari. A la resta, han hagut de formar coalició amb altres partits, principalment amb ERC o ICV.

A les capitals de provincia només a Tarragona han tancat un acord per concorrer conjuntament amb ERC. Pel que fa a la resta de provincies, Barcelona, Girona i Lleida, continuen les negociacions per presentar-se a de forma conjunta amb d’altres formacions.

Entre els municipis on es presentarán en solitari destaquen Sant Adrià de Besòs, Sant Vicenç de Castellet, Sitges (Barcelona), Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Santa Coloma de Farners (Girona), Cambrils i Salou (Tarragona).

Amb ERC es presentarán a Sant Joan Despí, El Masnou, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Mollet del Vallès, Mataró, Arenys de Mar (Barcelona), Figueres i Boadella i les Escaules (Girona).

Les negociaciones han arribat a bon port per concórrer amb els ecosocialistes a Vilafranca del Penedès, Sant Joan de Vilatorrada, Cerdanyola i Cervelló (Barcelona).