Menú Buscar
Pásate al modo ahorro
Una farmacia de Barcelona secundando la última huelga, en noviembre de 2013

La Generalitat deu a les farmàcies 226.8 milions en retards

El Govern autonòmic d'Artur Mas segueix sense pagar a les farmàcies catalanes. Aquest dimarts acabava el termini del mes de març i la Generalitat ha tornat a incomplir amb el pagament.

Redacció
1 min

El Govern autonòmic d'Artur Mas segueix sense pagar a les farmacèutiques. La Generalitat ha tornat a incomplir amb la mensualitat i aquest dimarts, que acabava el termini del mes de març, no ha pagat la factura dels medicaments dispensats a les farmàcies catalanes Amb aquesta, la Generalitat acumula un deute de 226,8 milions d'euros amb dos mesos de retards.

Segons ha informat aquest dimarts el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) a través d'un comunicat, l'impagament de la factura dels medicaments dispensats al març (119.5 milions) se suma a la de la de febrer (107.3 milions), que s'hauria d'haver pagat el 5 d'abril.

Després negociacions entre el CCFC i la Fefac, amb el Govern i la Generalitat, el passat 9 d'abril un FLA extraordinari va cobrir la factura pendent de desembre (118.8 milions). No obstant això, les farmàcies recorden que el retard continua sent de dos mesos i han exigit que el pagament dels medicaments "sigui una prioritat", perquè també ho és per als "pacients".