Menú Buscar
Pásate al modo ahorro
El president de la Generalitat, Artur Mas, i la vicepresidenta i consellera de Governació, Joana Ortega, al Parlament amb veïns de Medinyà

Es crea el 948 municipi català

Medinyà (Girona), que el 1972 va ser annexionat a Sant Julià de Ramis, es converteix en nou terme municipal. L'Ajuntament de Sant Julià avala la decisió.

2 min

Catalunya tindrà en breu 948 ajuntaments, desprès que el Parlament hagi aprovat aquest dijous la creació -o recuperació- del terme municipal de Medinyà, a la província de Girona, per segregació del municipi de Sant Julià de Ramis.

La proposició de llei de creació del nou municipi, impulsada pel grup d'ICV-EUiA, i que s'ha tramitat pel procediment d'urgència -preveient un proper final de la legislatura pel 27S-, s'ha aprovat per una molt àmplia majoria, amb el vot a favor de tots els grups excepte C's, que hi ha votat en contra.

Un cop entri en vigor la nova llei, Medinyà recuperarà l'estatus de municipi de què gaudia fins al 1972, quan va ser annexionat a Sant Julià de Ramis. El ple municipal d'aquesta població va votar en el seu moment per unanimitat a favor de la segregació. El nou terme municipal agruparà els veïnats de Santa Fe de la Serra, Tomet, Lladrers i Vall-llobera, i naixerà amb propo de 900 habitants, repartits en 7,66 quilòmetres de superfície

El ple l'han seguit des del saló de sessions l'alcalde en funcions de Medinyà i Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa, regidors en funcions i una setantena de veïns del nou municipi que han aplaudit llargament l'aprovació de la llei.