Menú Buscar
Pásate al modo ahorro
Consulta en el Moianès

Els veïns de deu municipis del Moianès voten a favor de convertir-se en comarca

Un vegada ha guanyat el sí, s'espera que els deu municipis ratificaran la decisió en un ple extraordinari i el projecte de llei de creació de la 42a comarca de Catalunya entrarà al Parlament autonòmic.

Redacción
2 min

Els veïns de deu municipis del Moianès han votat aquests diumenge a través d’una consulta no vinculant si volien convertir-se en una nova comarca. Hi ha anat a votar un 47,38% del cens, un total de 5.146 persones dels 10.861 censats.

L’edat límit per votar era els 16 anys i el sí s'ha imposat a les deu poblacions amb un 80,32%. Un 16,32% ha votat que no. La participació ha variat segons el municipi: Collsuspina, amb el 68,48%, és el municipi on més gent ha anat a votar, mentre que Sant Quirze Safaja, amb el 31,31%, el que menys participació ha tingut.

Una consulta no vinculant

Amb la pregunta 'Vols que els municipis de: Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l'Estany, Moià, Monistrol de Calders, Santa Maria d'Oló i Sant Quirze Safaja formin part de la nova comarca del Moianès?', els electors han pogut opinar en una consulta que, en cap cas, era vinculant ja que l’última paraula correspon a les autoritats polítiques.

Un vegada ha guanyat el sí, s'espera que els deu municipis ratificaran la decisió en un ple extraordinari i el projecte de llei de creació de la 42a comarca de Catalunya entrarà al Parlament autonòmic.

Més participació que en el 9N

La consulta del Moianès ha obtingut una participación superior al denominat procés participatiu del passat 9 de novembre. Mentre al simulacre de consulta sobre la independència de Catalunya es va situar al voltant del 37% del total del cens, a la consulta del Moianès hi ha participat un 47,38%.

La vicepresidenta de la Generalitat ha felicitat els veïns dels municipis a través d’un tuit on aprofitava per al·ludir indirectament a la consulta secessionita promoguda pel Govern autonòmic: "Gran participació i gran dia al Moianès. Mai s'ha de témer donar la veu a la gent. Heu estat un exemple i un model. Gràcies moianesos!".