Menú Buscar
Pásate al modo ahorro
La portaveu del PSC, Esther Niubó, en roda de premsa a la seu del partit

Els quatre condemnats del PSC demanen ser suspesos de militància

La portaveu socialista Esther Niubó explica que ho fan per "no perjudicar el partit". Diu que el PSC els farà costat si recorren al Suprem.

Redacció
2 min

L'exalcalde socialista de Sabadell Manuel Bustos; el seu germà i regidor a la ciutat, Francisco Bustos; l'exdiputat autonòmic i ex secretari d'Organització del partit Daniel Fernández, i l'alcadesa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, condemnats tots quatre aquest dilluns en una peça separada del cas Mercuri, han demanat immediatament al PSC ser suspesos de militància i han abandonat els càrrecs que encara ocupaven, segons ha explicat la pròpia formació.

En roda de premsa, la portaveu del PSC, Esther Niubó, ha explicat que Pèrez abandonarà el seu càrrec de primera secretària del PSC a Montcada, i que no repetirà com a alcaldable a la població. També ha avançat que Francisco Bustos deixarà de ser regidor a Sabadell.

Manuel Bustos i Daniel Fernàndez ja no ocupaven cap càrrec orgànic ni de representació. Bustos va dimitir com a alcalde, i després com a regidor i dels càrrecs interns al partit, arran de la investigació de la peça principal del cas Mercuri, en la qual és el principal imputat. Fernández va deixar el seu escó al Parlament quan es va obrir judici oral contra ell, i després que la Cambra autonòmica rebutgés la seva petició de suspendre'l de feina i sou.

"Bona voluntat"

Niubó ha assegurat que els quatre condemnats han fet aquest pas amb "bona voluntat", per "no perjudicar el partit" per la seva sentència. Una sentència que el PSC respecta i acata, segons ha recalcat la portaveu.

També ha dit que el partit els donarà suport si decideixen presentar un recurs davant el Tribunal Suprem. I que, si el presenten i el Suprem els dóna la raó, podrien tornar a restablir la seva militància al partit, tot i que aquest procés no seria automàtic, segons ha precisat.

Els dos germans Bustos i Fernández han estat condemnats a un any i quatre mesos de presó, per un delicte de tràfic d'influències, mentre que Pérez ha estat condemnada a set anys d'inhabilitació per ocupar càrrecs públics, per un delicte de prevaricació.