Menú Buscar
Pásate al modo ahorro

Detingut a Murcia un tuiter per un missatge ofensiu contra els catalans

La policia el va començar a investigar arrel d’aquest comentari i han descobert que tenia una llarga llista de missatges discriminatoris on feia apologia contra les dones o els negres.

Redacció
1 min

La Guardia Civil ha detingut a un home de 26 anys a Águilas (Murcia) per presuntament haver difòs a les xarxes socials missatges ofensius incitadors d’odi i violència en relació a la targèdia aèria del passat 24 de març.

Els agents de policia havien engegat una àmplia vigilància en motiu de l’accident aeri per controlar que no es publiquessin comentaris ofensius i suscetibles de delicte. El tuiter en qüestió va publicar: “A ver, a ver, no hagamos un drama, que en el avión iban catalanes, no personas”.

La policia el va començar a investigar arrel d’aquest comentari i han descobert que tenia una llarga llista de missatges discriminatoris. L’article 510 del codi penal protegeix a col·lectius que per la seva naturalesa puguin ser discriminats i tot apunta que aquest usuari feia apologia de la violència de gènere o contra els negres.

A l’espera que la justicia confirmi els delictes, el detingut podria ser penat amb multes i entre 1 i 3 anys de presó.