Llibertat, amnistia…etc

3 min

A mi tampoc no m’agraden les amnisties fiscals, i no m’agraden pel mateix motiu que no li agraden a vostè: em fan enveja. M’esvera no ser prou rica com per a poder esquivar els impostos i que l’Estat m’hagi d’oferir alguna cosa a canvi de deixar d’incomplir la llei. Una amnistia fiscal és el reconeixement gens tàcit d’un fracàs estatal descomunal. És la guilla demanant una treva al galliner.

Una amnistia fiscal és el reconeixement gens tàcit d’un fracàs estatal descomunal

A mi també m’agradaria xafardejar en aquesta famosa llista dels 715. Assabentar-me de qui és qui a la cova d’Alí Babà d’Hisenda. Per desgràcia sembla ser que aquesta informació és un luxe molt car. Tan car que no ens el podem permetre ni, sembla, ens l’hem pogut permetre mai. Ni amb el PP, ni amb el PSOE.

Quina tifa la classe mitjana. Se’t posa cara d’idiota i d’idiota ben plomat. Pagues pels pobres que no poden pagar, pels rics que no volen i pels polítics que no en saben i al capdamunt et prenen el pèl. Que al capdamunt et volen fer creure que, sort d’ells, les coses podrien arribar a ser qualsevol dia de qualsevol altra manera…

Doncs a mi se m’acaba d’acudir, no sé pas si una genialitat o una parida, però dubto que desentoni gaire del panorama general. I si desencadenem una croada, un prusés, a favor del dret a decidir fiscal? Un referèndum per veure si volem o no volem seguir pagant impostos? A l’Estat, a la Generalitat o al poble de ma mare, tant li fot?

Peter Sloterdijk, sensacional filòsof austríac, va gosar postular una vegada que la fiscalitat hauria de ser voluntària i que si a la gent se li deixés decidir de debò com es gasten els impostos, tothom encantat de la vida pagaria. Sense ni provar d’escaquejar-se com ara.

Vostès què en pensen? Li ho preguntem a la monja Forcades? A Juan Carlos Monedero? A Montoro? A Rato? A Pedro Sánchez?

Ni independència ni Ítaca ni bolivarianades ni hòsties. Aquí no resta d’altra revolució o llibertat pendent que la de deixar de pagar sense saber ni a on.

Em segueixen tots els que sàpiguen muntar, no precisament una martingala? Emboliquem la troca?

 

Artículos anteriores
¿Quién es... Anna Grau?
Anna Grau
Periodista y escritora. Ha sido delegada de 'Avui' en Madrid, corresponsal de 'Abc' en Nueva York y ha sido o es colaboradora de TV3, Catalunya Ràdio, RAC1, COM Ràdio, RNE, TVE, Telecinco, Antena 3, 13 TV y Televisión de Castilla-La Mancha. Actualmente firma desde Madrid en 'Abc' y en el digital 'Cuarto Poder'. Es autora de tres novelas y del ensayo 'De cómo la CIA eliminó a Carrero Blanco y nos metió en Irak' (Destino, 2011).