Menú Buscar
Pásate al modo ahorro

cardús

http://www.naciodigital.cat/delcamp/tarragonadiari/noticia/3278 http://www.youtube.com/watch?v=wmXZ2gfsW0M

Redacción
1 min

at que el procés de l'Estatut va ser «l’última opció de Catalunya en buscar un encaix amb Espanya»

«si Catalunya ha començat tot aquest procés d’autodeterminació, és per la frustració d’intentar trobar una solució en la relació entre Catalunya i Espanya sense èxit».

Remarca que tots els intents, des de fa més de 150 anys, han fracassat. Posant com a darrer exemple l’Estatut d’Autonomia de 2006 retallat pel Tribunal Constitucional, recordant que «fins i tot, els independentistes del Parlament català defensaven aquest encaix amb Espanya».

no es un proceso de independentistas... El sociòleg corrobora que els catalans hem arribat a aquest punt «forçats per les circumstàncies» i ho descriu com «un procés per la independència sense independentistes».

Com seria la Catalunya independent... Cardús es mostra convençut que, en el cas que es produís la independència, no tindria sentit «un escenari d’aïllament del nou estat dins d’un món globalitzat». En aquest sentit, ha destacat la capacitat de Catalunya per aportar experiències a la resta de països i les noves relacions existents entre diversos estats europeus que comparteixen àmbits geogràfics com ara els països nòrdics.